در دوران بحران مراکزخرید صرفاً یک مرکزتجاری نیستند بلکه پناهگاه اجتماعی هستند

در دوران بحران مراکزخرید صرفاً یک مرکزتجاری نیستند بلکه پناهگاه اجتماعی هستند
در دوران بحران مراکزخرید صرفاً یک مرکزتجاری نیستند بلکه پناهگاه اجتماعی هستند

این مجموعه‌ها در شرایط بحرانی که آحاد مردم تحت تاثیر انواع اخبار منفی و نگران‌کننده قرار دارند می‌توانند با مدیریت حضور کنترل شده مردم هم حس امنیت را ارتقاء دهند، هم تعاملات انسانی را حفظ کنند و هم اینکه مردم را از انزوای اجتماعی خطرناک نجات دهند.

تقریباً همه کارشناسان اتفاق نظر دارند که «با هم بودن» از لحاظ روانی از مهم‌ترین ابزارهای عبور از بحران محسوب می‌شود و مراکزخرید با تنوع خدماتی که به آحاد جامعه ارائه می دهند و همچنین مساحت و زیربنای  قابل توجهی که دارند و امکان میزبانی از ده‌ها هزار نفر در طول  می‌توانند به پایداری روانی جامعه، امنیت اقتصادی خرد و انسجام اجتماعی و ارتقاء روحیه جمعی کمک کنند.

به قلم شاهرخ کشاورز کارشناس صنعت خرده‌فروشی

 

ایجاد روتین روزمره در دل بحران

مردم می‌توانند با استفاده از فضای امن و نسبتاً پایدار مراکزخرید بخشی از فعالیت‌های روزمره را حفظ کنند و خریدهای عمده یا خرد خود را با خیال راحت انجام دهند چرا که هم مراکزخرید روی عملکرد واحدهای تجاری نظارت و اشراف دارند و هم اینکه ساعات فعالیت مراکزخرید از یک قاعده و نظم مشخصی برخوردار است و مردم می‌توانند به راحتی برای مراجعه به آنها برنامه‌ریزی کنند.
از اینرو و با توجه به اینکه مغز انسان در بحران به «الگوهای تکرار شونده و قابل پیش بینی »نیاز دارد تا بتواند اضطراب را کنترل کند، پس نقش مراکزخرید در این حوزه مهم‌تر و پر رنگ‌تر به نظر می‌رسد.
همانطور که در سطور بالا هم اشاره شد در شرایط بحرانی مثل جنگ، مراکزخرید صرفاً یک فضای تجاری نیستند بلکه این سازه‌های عظیم یکی از آخرین نهادهای عمومی باقیمانده هستند که مردم در آن‌ها حضور فیزیکی و اجتماعی دارند.
در چنین شرایطی باید مراکزخرید چند موضوع را در اولویت قرار دهند.


1.حفظ دسترسی به کالاهای ضروری
2.اولویت دادن به فروشگاه‌های دارای محصولات حیاتی مثل دارو، موادغذایی، پوشاک و اقلام کودک
3.حمایت از کسب و کارهای خرد
4.حفظ (نُرم) روانی جامعه که سطح اضطراب را کاهش دهد.
5.همکاری لجستیکی با شهرداری‌ها و نهادهای امنیتی جهت تسهیل پناه‌گیری اضطراری و امداد رسانی

 


در پایان باید به این نکته اشاره کرد که در چنین شرایطی مراکزخرید باید از فضای صرفاً تجاری به یک ساختار نیمه مدنی با کارکرد اجتماعی –روانی تبدیل شوند و اگر این فضاها به درستی مدیریت شوند، می‌توانند یکی از نهادهای کلیدی برای حفظ انسجام اجتماعی، تخلیه روانی و کمک رسانی مؤثر باشند.
این نقش آفرینی نه تنها حوزه مسئولیت اجتماعی برند را تقویت می‌کنند بلکه وفاداری اجتماعی بلند مدت مشتریان به مرکزخرید را نیز افزایش می‌دهند.

 

 

 

تگها : ماهنامه تجارت طلایی , شاهرخ کشاورز , نقش مراکز خرید در بحرلن , وظیفه مراکز خرید در بحران , به قلم شاهرخ کشاورز

اخبار مشابه

رتبه: بد خوب
طراحی سایت: مهریاسان